Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012

BlueΑκούμε το "Why" από τους Antique...
καλό καλοκαίρι σε όλους !!!

10 σχόλια:

 1. ιδιαίτερη η επιλογή σας... ορμώμενος απ' τον στίχο της, θα 'θελα τούτο να πω... η έκφραση (ειδικά των συναισθημάτων, αφού εκεί εστιάζει ο καλλιτέχνης) απαλύνει τους φόβους και τις ανησυχίες μας... ακόμη και σε περιόδους σύγχυσης, πάντα μπορούμε να εκφράσουμε, αυτά π' επιθυμούμε... γιατί όμως άραγε, εμείς οι άνθρωποι δεν το κάνουμε αυτό... γιατί επιλέγουμε τη σιωπή και μέσω αυτής, την όποια αμφίβολη λύτρωση όπως αναφέρεται κι εδώ; ρητορικά τα ερωτήματα απλά... δεν περιμένουν απαντήσεις και δεν επιθυμούν σαφέστατα να σας προβληματίσουν... περισσότερο μονόλογος το σχόλιο αυτό, μ' ένα στίχο αφορμή...

  καλό καλοκαίρι να έχετε κι εσείς!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ μου kittaro... μ'ενα στίχο αφορμή, διαλογίζεστε περί σιωπής , μια τόσο ζεστή ημέρα που και οι δύο θα ήταν λογικότερο να δροσιζόμαστε σε κάποια παραλία... :)
   Βέβαια αναρωτιέμαι γιατί επικεντρωθήκατε στον στίχο της μουσικής που “ντύνει” το video ... που για να πω την αλήθεια... ο στίχος δεν ήταν το προσωπικό κριτήριο αυτής της επιλογής μου :)

   Θα προσπαθήσω όμως κατά πρώτον να σκεφτώ... με αυτή τη ζέστη... και πολύ υποψιάζομαι ότι δεν θα τα καταφέρω ιδιαίτερα... :) και να σας απαντήσω κατ' επέκταση έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι.
   Το κύριο ερώτημα είναι “ γιατί εμείς οι άνθρωποι δεν κάνουμε αυτό...”
   Το ερώτημα ήδη περιέχει μια ισχυρή παράμετρο, ότι δηλαδή θα έπρεπε να κάνουμε κάτι συγκεκριμένο, κάτι διαφορετικό συγκεκριμένο από αυτό που κάνουμε. Εκδηλώνει κατά κάποιο τρόπο μια επιλογή που δεν την αντιλαμβανόμαστε ως αυτονόητη. Τη λέξη αυτονόητο δεχθήτε την παρακαλώ με την στατιστική της χροιά...
   Οι άνθρωποι, ως κομμάτι μιας Φύσης πολυποίκιλης και πολυδιάστατης με διαφορετικού τύπου εκφράσεις , δεν θα μπορούσαν παρά να εκφράσουν ακριβώς αυτό που περιέχουν...
   Το πολυποίκιλο και πολυδιάστατο του χαρακτήρα τους.

   Σε αυτό το ερώτημα ίσως να μπορούσαμε να αντιτάξουμε ένα άλλο. “Για ποιο λόγο οι άνθρωποι να κάνουμε αυτό και όχι το άλλο...? Το κίνητρο φυσικά είναι στη βάση της επιλογής, και έτσι επανερχόμαστε πάλι στις παραπάνω γραμμές.

   Λέτε... ότι “επιλέγουμε την σιωπή” ... Πόσο σίγουροι είμαστε ότι εμείς επιλέγουμε αυτήν και δεν επιλέγει εκείνη εμάς? Ή πόσο σίγουροι είμαστε ότι πράγματι υπάρχει? Στην Φύση όπως γνωρίζουμε πλέον, δεν υπάρχει κενό και η σιωπή είναι ένα είδος κενού... Είναι πράγματι?
   Θα μπορούσε ποτέ να υπάρχει μια “αμφίβολη λύτρωση” όπως πολύ σωστά λέτε, μέσω ενός καναλιού – του κενού - που δυνητικά δεν υπάρχει ?

   ... μα τι με καλείτε να σκεφτώ, όσο και αν δεν θέλετε να με προβληματίσετε... :))))
   αυτό που θα ήθελα αυτή αλλά και τις προηγούμενες στιγμές της ημέρας είναι να κάνω βουτιά στα θαλασσινά τοπία του video και να μείνω εκεί όσο θα ήθελα να διαρκέσει το δικό μου “για πάντα”... :))))

   και σας ευχαριστώ που με βγάλατε για λίγο έξω από τα θέλω μου...
   ένα υπέροχο καλοκαίρι να έχετε :))))

   Διαγραφή
 2. ήδη πολύ άσχημα νοιώθω και πραγματικά συγγνώμη σας ζητώ, επειδή άθελα μου, αναστάτωσα τη σημερινή συνειδητή ραστώνη που 'χατε επιλέξει κι είχατε βυθιστεί, ως άμυνα στη ζεστή μέρα τούτη... πιστέψτε με δεν έγινε εσκεμμένα, οπότε δεν έχω και την πρόθεση, σ' ένα ακόμη ατόπημα να ολισθήσω...

  θα απαντήσω μονάχα στο ερώτημα σας, γιατί επικεντρώθηκα στο στίχο... μα φυσικά επειδή όπως κι όλα τ' υπόλοιπα στην καθημερινότητα μου, άκουσα μόνο και το τραγούδι αυτό... δεν παρακολούθησα το βίντεο ήμουν πλήρως αποστασιοποιημένος απ' την οθόνη... τις εικόνες, τις όποιες εικόνες... τις δημιουργώ μονάχος στον καμβά του δικό μου μυαλού... είτε εμπεριέχουν στίχους, είτε όχι τ' ακούσματα... την πεπατημένη δεν ακολουθώ... η διαφορά μεταξύ των περιπτώσεων αυτών, έγκειται στο γεγονός, πως στην πρώτη ταξιδεύεις με το στίχο, ενώ στη δεύτερη με τη μελωδία... σαφέστατα και μπορεί να γίνει συνδυασμός αυτών, κάτι όμως που στην προκειμένη σ' εμένα δε συνέβη...

  σας ευχαριστώ πολύ για το χώρο και την υπομονή σας... συγγνώμη και πάλι σας ζητώ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. To αρνητικό, όταν "συζητούν" δύο άνθρωποι που δεν βλέπουν, ούτε ακούν τον άλλο, είναι ότι δεν έχουν την πλήρη εικόνα και να που μόνο ο λόγος μπορεί να μπερδέψει τον άλλο και να αισθανθεί την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη...
   Που να καταλάβετε λοιπόν ότι χαμογελούσα...:)
   Καμία συγνώμη αγαπητέ μου kittaro δεν πρέπει να ζητάτε!!!
   Εάν δεν ήθελα να απαντήσω έτσι, δεν θα απαντούσα.
   Ήδη μου είχατε δώσει ως άλλοθι τον χαρακτηρισμό του σχολίου σας ως μονόλογο :))))
   Τίποτα δεν αναστατώσατε φυσικά!!! Μου είναι πάντα πολύ ευχάριστο να βλέπω εσάς και τα σχόλιά σας σε αυτόν τον χώρο :)
   Να έχετε ένα καλό βράδυ με όμορφα όνειρα!!!

   Διαγραφή
 3. Να περάσετε όμορφα και να διαβείτε προσεκτικά* κάθε καλοκαιρινή διαδρομή.

  καλή αντάμωση στα χινοπωρινά μονοπάτια.

  *προσεκτικά με την έννοια της πλήρους αφομοίωσης αυτών που βλέπετε, που ακούτε, που γεύεστε, που ψηλαφείτε, που μυρίζετε.
  Και όλα αυτά τα υπαρκτά άφθονα ας είναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σας ευχαριστώ !!! όχι μόνο για την υπέροχα εκφρασμένη ευχή αλλά περισσότερο για την υπενθύμιση του πόσο ευτελώς και άκοπα χρησιμοποιούμε συνήθως τις λέξεις, πόσο επιφανειακά τις προσεγγίζουμε, ξεχνώντας ότι κάθε λέξη μπορεί να γίνει ταξίδι, του νου... γιατί όχι? Και το μαγικό με αυτά τα ταξίδια είναι ότι συνήθως καταλήγουν πέρα από κάθε προσδοκία :)))

   Θα το θυμάμαι... μέχρι τα φύλλα να κιτρινίσουν, θα το θυμάμαι και μακάρι να γινόταν τρόπος ζωής!!!
   Αντεύχομαι με πλατύ χαμόγελο :)))
   Καλή αντάμωση ξανά !!!

   Διαγραφή
 4. Δεν κατάφερα να ακούσω το τραγούδι γιατί κάτι χάλασε στον διαλυμένο από καιρό υπολογιστή μου,
  ωστόσο βλέπω ότι στο δίλημμα βουνό ή θάλασσα πήρες σαφέστατη θέση.

  Εύχομαι λοιπόν να επιστρέψεις υπέροχα ζωγραφισμένη από τα χρώματα του καλοκαιριού, για να ισορροπήσεις όμορφα στο κάδρο του χειμώνα.
  Καλό καλοκαίρι V !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. A! διλήμματα δεν υπάρχουν :)))) αν και ο πιθανός συνδυασμός και των δύο θα ήταν το ιδανικό !!!

   Σ' ευχαριστώ πολύ Κυπαρησία μου! Η ισορροπία είναι πάντα ένα κυρίαρχο ζητούμενο... για να δούμε...

   πολλά φιλιά και καλό καλοκαίρι και σε εσένα :))))

   Διαγραφή
 5. Απαντήσεις
  1. καλό καλοκαίρι και σε εσένα Εκείνη... μου !!!
   χαίρομαι πάντα όταν σε βλέπω :)))

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...