Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

για μια εικόνα



Δεν θα γράφω …είπε η V
O λόγος, όχι, δεν είναι το πλουσιότερο εκφραστικό μέσο...
ούτε το πιο άμεσο
ούτε το πιο μεστό.
Mπορεί όμως να γίνει όλα τα παραπάνω και πολύ περισσότερα...

Θα τον μεταμφιέσω, είπε…
Στο κάτω κάτω, πάντα με ενδιέφεραν οι μεταμφιέσεις. Ναι. O λόγος, έχει πολλούς τρόπους να μεταμφιέζεται. Υδάτινος είναι ο λόγος. Με όλες τις φυσικές ιδιότητες που απορρέουν από αυτό το φυσικό στοιχείο. Παραμένει πάντα όμως ο ίδιος. Δεν αλλάζουν τα βασικά συστατικά του. Η μορφή του όμως, ναι, μπορεί να μεταβληθεί.

Εάν μπορεί το νερό να μεταστοιχειωθεί?
Μα τι με ρωτάς τώρα ? Αυτά δεν τα έχει λύσει η επιστήμη της Φυσικής ακόμη…Εγώ είμαι ένας απλός άνθρωπος, ένας αδαής γιατί, να το ξέρεις, δεν τρέφω την αυταπάτη της γνώσης, τρέφω την βεβαιότητα της άγνοιας.  Δεν ξέρω βέβαια, εάν κάποιος αλχημιστής , κάποτε , κατάφερε κάτι τέτοιο.

Δεν αποδέχεσαι του αλχημιστές ? Και πού νομίζεις ότι βρίσκονται οι ρίζες της χημείας και της φυσικής επιστήμης ? Το όνομα σε ενόχλησε ? Η ταμπέλα ?
Αλλά και αυτοί, νομίζεις ότι την τυχόν ανακάλυψή τους την μοιράστηκαν με τους υπόλοιπους ανθρώπους ? Ίσως να υπήρξε κάποιο κρυπτογραφημένο σύγγραμμα , κάτι κωδικοποιημένο, τα συνήθιζαν αυτά ξέρεις. 
Ο εγωϊσμός και η αλαζονεία όμως, δεν ξέρουν να μοιράζονται. Ποιος, οικιοθελώς θέλησε να μοιραστεί τον θρόνο του ? Α ! μην ψάχνεις… απευθύνσου στην κοινή λογική σου…  
Επικίνδυνη γνώση ? Ναι, ίσως και αυτό. Πάντα ήταν ένα θεμελιώδες επιχείρημα ώστε η γνώση να παραμένει κρυφή. Αλλά , δεν μιλάμε τώρα για αλχημεία στοιχείων, ούτε για επικινδυνότητα.

Για απλά πραγματάκια μιλάμε, απλά καθημερινά, υλικά, όπως αποτυπώνονται σε μια εικόνα. 
Που ξέρεις, μπορεί να ανακαλύψουμε πολύ περισσότερα από ότι περιμένουμε, αλλά ... καλύτερα, ας μη περιμένουμε τίποτα. Ας το διασκεδάσουμε μόνο.

Καφέ ?
Ναι, θέλω. 
Δυνατό, με δύο κουταλιές ζάχαρη…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...